• Конференцијана СЕММ Медиумска саморегулација и етички предизвици во медиумите

  Советот за етика во медиумите има благородна улога постојано да ги потсетува медиумите и новинарите за професионалната етика. Се работи за принципи кои не ја штитат само професијата и нејзините членови, туку и демократијата и нејзиното пошироко влијание“, рече Шефот на Делегацијата на ЕУ Самуел Жбогар на денешната конференција на СЕММ, во хотелот Холидеј Ин, во Скопје.

  Повеќе
 • Националнаконференција МЕДИУМСКА САМОРЕГУЛАЦИЈА И ЕТИЧКИ ПРЕДИЗВИЦИ ВО МЕДИУМИТЕ

  Советот за етика во медиумите на Македонија, денеска, 17 мај (среда), во хотел "Холидеј Ин", сала Милениум 2, со почеток во 11 часот организира конференција „МЕДИУМСКА САМОРЕГУЛАЦИЈА И ЕТИЧКИ ПРЕДИЗВИЦИ ВО МЕДИУМИТЕ“. На конференцијата ќе се обратат и Шефот на Делегацијата на ЕУ во Македонија, Н.Е. Самуел Жбогар и Шефот на Мисијата на ОБСЕ, Н.Е. Нина Суомалаинен.

  Повеќе
 • Реакцијана СЕММ 28 04 2017

  Советот за етика во медиумите (СЕММ), по вчерашните инциденти во Собранието на Република Македонија, во кои беа нападнати и новинарски екипи од неколку медиуми, апелира за итна реакција на полицијата и Јавното обвинителство и преземање на неопходните мерки за расветлување и расчистување на инцидентите.

  Повеќе
 • Соопштениедо медиумите 10 04 2017

  Советот за етика во медиумите со голема загриженост реагира на зачестените случаи на злоупотреба на одредени медиуми, особено во контекст на сегашната политичка ситуација, за ширење шпекулации, пропагандизам и невистини, кои би можеле да ги засилат тензиите и да доведат до потенцијални немири во општеството.

  Повеќе
 • Редовногодишно Собрание на СЕММ

  Советот за етика во медиумите (СЕММ) на 30ти март (четврток), организира редовно годишно Собрание, со почеток во 10:30, во хотел Гранд Плаза, Скопје.

  Повеќе
 • Реакцијаза нападот на новинарот на телевизија 24

  Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува вчерашниот физички напад врз новинарот на телевизија 24, Христијан Баневски.

  Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
1va     3ta
loader

  За СEMM

 

Наши цели

Заштита на слободата на медиумите и правото на јавноста да биде информирана.

Што работиме

Советот го врши остварувањето на утврдените цели преку следниве дејности и активности...

Управен одбор

Членовите на управниот одбор на СЕММ се состојат од...

 

Статут

Статут на Здружение Совет за етика во медиумите на Македонија ЕТИКА ПРЕС Скопје.

Комисија за
жалби

Комисијата за жалби при СЕММ

Извршна
канцеларија

Извршна канцеларија на СЕММ.