• CALL FOR BEST JOURNALISTIC STORIES

  CALL FOR BEST JOURNALISTIC STORIES

  The Council of Media Ethics (CMEM) publishes a CALL FOR BEST JOURNALISTIC STORIES in the area of social life with a particular focus on the promotion of human rights and promotion of the rights of socially vulnerable and marginalized groups of citizens. Повеќе
 • Соопштение до медиумите - 09.08.2017

  Соопштение до медиумите - 09.08.2017

  Управниот одбор на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) на својата вчерашна седница го констатира известувањето од Драган Антоновски за оставка и ослободување од функциите претседател и член на Управниот одбор на Советот. Повеќе
 • Соопштение до медиумите - 26.07.2017

  Соопштение до медиумите - 26.07.2017

  Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува вчерашниот случај по информациите дека на струмичката телевизија Канал Вис не и’ било дозволено да ја следи јавната седница на Советот на Општина Ново село од страна на градоначалникот и советник во општината и на упатените навреди и недолични зборови кон екипата на овој медиум. Повеќе
 • Барања за итни медиумски реформи

  Барања за итни медиумски реформи

  Во пресрет на претстојните реформи во медиумската сфера кои произлегуваат од Пржинскиот договор, група новинарски и медиумски организации до Владата поднесоа Барање за спроведување системски медиумски реформи во кое се нагласени приоритетните прашања за кои се неопходни итни законски измени и практични мерки што треба да ги спроведат надлежните институции. Повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

The Council of Media Ethics медиумите of Macedonia (CMEM)

CMEM

The Council of Media Ethics of Macedonia (CMEM) is a non-governmental, non-political and non-profit organization, which brings its members together based on the principle of free will, in order to accomplish the goals and activities stated in the Statute. The Council bases its work on the principles of transparency and accountability and it freely promotes its views and opinions, takes initiatives and participates in building and upgrading of professional standards and ethics and their protection and promotion in the media in the country.

More

Search

 • News
 • Press Releases
5
Во пресрет на претстојните реформи во медиумската сфера кои произлегуваат од Пржинскиот договор, група новинарски и медиумски организации до Владата поднесоа Барање за спроведување системски медиумски реформи
logce
Советот за етика во медиумите има благородна улога постојано да ги потсетува медиумите и новинарите за професионалната етика.
logce
Управниот одбор на Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) на својата вчерашна седница го констатира известувањето од Драган Антоновски за оставка и ослободување од функциите претседател и член на Управниот одбор на Советот.
logce
Советот за етика во медиумите на Македонија го осудува случајот во кој на телевизијата Канал Вис не и’ било дозволено да ја следи јавната седница на Советот на Општина Ново село од страна на градоначалникот и советник во општината.
CALL

CALL FOR BEST JOURNALISTIC STORIES

The Council of Media Ethics (CMEM) publishes a CALL FOR BEST JOURNALISTIC STORIES in the area of social life with a particular focus on the promotion of human rights and promotion of the rights of socially vulnerable and marginalized groups of citizens. The public call is open to all professional journalists and media who have published stories in the period from May 1, 2016 to May 31, 2017.
More